Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demonstranti se nechali napálit stranami, jejichž lídři si rvou vlasy z volebních preferencí. Pokud Babiš netratí rychle popularitu, přijdou o další a další peníze za volby. Návrat ke "správným" pořádkům chtějí docílit i za významného poškození státu (návrat dotací, kálení na ČR v zahraničních médiích atd.)

3 1
možnosti

Chápu, že vedu boj s řetězovými dezinformacemi, ale přesto:

- demonstrace jsou apolitické

- nenapadá se výsledek voleb

- demonstranti nejsou placeni

- příznivci posílají dary na transparentní účet

Nikdy jsme v zahraničí nevypadali tak špatně jako nyní. Prezident, no hrůza, na západ ho nikdo nepozve, zůstali by po něm jen ruský štěnice a na východě je to užitečný blb. Užitečný hlavně Kellnerovi. Babiš ten jede Junckerovi do Bruselu rozrazit dveře, co si to jako proti němu dovolují a okamžitě se všichni bruselští přiznají, že jsou diletanti blbci a nekompetentní pitomci co neumí počítat. Opravdu si myslíte, že bude s Babišem někdo mluvit, a že ho někdo bude poslouchat. Jo asi tak stejně, jako když osobně zastavil konvoj na D1. Přitom to umím taky, zítra zastavuji dopravu na D1 minimálně na dvou místech, o co?

1 1
možnosti

Je to fiškus tenhle bloger. Tak nějak si to přiohnu podle sebe. Prej vezmeme první větu, a co ta druhá o přímé demokracii a ta třetí o zastupitelské demokracii. Kruci asi náhodou to vypadlo. Je čtenáři nehledej českou wiki, kde je to shrnuto v první větě.

Vláda lidu (demokracie) není vládou elit, ti co dostali důvěru činí kroky v zájmu lidu tak, aby důvěru neztratili. Ztráta důvěry nemá nic společného s právem, tam je zkoumána míra provinění a udělován trest.

Prej jsme zbytečně znepokojeni nejde o zloděje (tím je už dlouho) ale o systém, který "je potřeba změnit". A tady to je, ono se to asi změní samo? Nebo zloděj zmoudří, přestane krást a změní systém? Máme prý čekat a doufat, že se tak stane.

Který klíčový prvek demokracie myslíte, vzestupnou pyramidu vlády, rovný přístup ke zdrojům a spravedlivé (sociální) rozdělení. Je to tenký led různých výkladů, ale podle mě je jím jednoznačně míra osobních svobod (i pro podnikání) a důvěra ve vládu a systém tvorby norem a jejich prosazování. Tohle teda u Babiše absolutně selhalo.

A ty průzkumy, švanda, vytáhneme jedno číslo a v tom samém článku je i toto: "Zhruba pětině pak přijdou neopodstatněné cíle demonstrantů a demonstrace jako takové." Schválně co je víc třetina, nebo pětina. Kdepak se vzal ten oslí můstek na volby a opozici, tu řádně osočit a porovnat neporovnatelné, snad argumentační zoufalství, nebo co.

A závěrem vážení demonstranti, laskavě navrhněte legislativu, možná to poslance osloví a tohle je ta opravdová demokracie, žádné demonstrace nejlepší je papírová úřednická, hurá sepíšeme to: "Svoboda je když..."

0 1
možnosti

Jsou různé typy demokracií, třeba bychom nechtěli tu původní řeckou verzi s otroky. ;-D

Ono je nesmyslné bojovat proti něčemu a nevědět, co vlastně chcete. A tím myslím, něco reálného a ne vzdušné zámky typu slušný prezident, chudý premiér bez minulosti a čestný ministr.

3 0
možnosti
Foto

Pučisté demokracii nepotřebují, není tedy třeba jim vysvětlovat její principy. Účelem demonstrací tedy není zachraňovat demokracii, ale zhanobit politického konkurenta, aby jej bylo možné popliuvat v médiích, politicky zlikvidovat a nedovolit mu se znovu ucházet o hlasy voličů.

5 2
možnosti

P12a49v90e36l 48P74o41n70e28c

16. 6. 2019 21:38

Věřím tomu, že organizátorům nejde o žádnou demokracii, na ně však tento článek necílí.

1 0
možnosti

:-)......Popsal jste přesně realitu současnosti ! R^R^R^

5 1
možnosti

Dosud jsem dával karmu bez komentáře, ale po vzorů pseudodemokratů (Jandová, Vokoun, Ábelovský a dalších) to začnu taky zveličovat. ZASLOUŽENÁ KARMA !

8 0
možnosti
Foto

I88v29a97n 20M98a94r78e64k

16. 6. 2019 20:12

Též se připojuji p.Mahovský. . . NAPROSTO ZASLOUŽENÁ KARMA. R^ [>-]

2 0
možnosti
Foto

;-) ,,Je jaká je, jenže jiná, než chci já". Tak zpíval to i ,,božský Kája". A tak ,,každý má jen tu svou za jedinou", vč ,,pravd" mnohých;-)

7 0
možnosti

Nejsem spokojen se způsobem přidělování dotací a chci ho změnit. Můžete mi vysvětlit, jak toho mohu dosáhnout, když jejich největší příjemce zastává nejvyšší vládní funkci?

3 2
možnosti

J56a78n 83R10á15ž

16. 6. 2019 19:06

Parlamentní cestou. A prvním krokem by mohlo být, že nějaká opoziční strana by veřejnosti slíbila, třeba v průběhu těchto demonstrací, že se zasadí o vznik záko a, který zakáže přidělovat dotace soukromým společnostem, s výjimkou farmářů obhospodařujícím půdu do max. "Xhektarů" nebo majících max. Xkusů dobytka.

Věřím, že by tento návrh získal podporu.

To je ale utopie, neb většina poslanců je v menší, či větší míře v dotačním "průmyslu" nějak zainteresovaných.

9 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik