Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Velice dobře napsáno. Karma R^

1 1
možnosti
Foto

Od prvního do posledního slova žvást.

1 2
možnosti
Foto

Co to je za blabol ? Vysetrovani potvrdilo ze premier mnel dost dobre pravniky, aby obesel zakon ... Ne ze se danny skutek nestal, ale ze nase zakony stoji za starou backoru ....

3 2
možnosti
JC

Pana Šarocha považuji za mimořádně statečného člověka. Na druhé straně musí do té obžaloby něco napsat. A to je opravdu problém.

3 1
možnosti
JB

J27a83n 70B74u79r37i66a49n

18. 9. 2019 8:15

Pan Babiš je silně kontroverzní osobou - lidi ho buď nenávidí anebo "milují". Je jen málo lidí, kteří na něj nemají názor.

A to je problém - sice vyhrává volby, ale volí ho cca 30 % lidí - i kdybych k tomu číslu připočetl dalši voliče, kterým nevadí a kteří nejspíš volí komunisty, Okamuru a část voličů ČSSD, tak se přes 50 % nedostanu.

Čili se dá říct, že máme premiéra, kterého polovina lidí nesnáší. A to je prostě strašně moc!

Víte, kdysi jsem se bavil o politice s jedním Holanďanem - překvapili mě jeho názory a jeho neznalost politiky - on totiž stěží znal svého premiéra a ministři, to už pro něj byla španělská vesnice. A přitom tvrdil, že chodí pravidelně k volbám a že volí jakousi svojí stranu, která je (momentálně) ve vládě.

Zdůvodnil mi to tím, že ideální ministr či premiér je šedá nevýrazná úřednická myš, která nekecá, ale pracuje. A že mu až tak nezáleží na tom, kdo je zrovna premiérem. A situace, kdy by průměrný Holanďan znal svého premiéra a emočně by mu záleželo na tom, kdo jím je, že by svědčila o tom, že je něco špatně.

8 1
možnosti
VZ

A svým způsobem to může pravda. Názor, že premiér by neměl nutně být mediální hvězda anebo miláček národa, ale spíše jakési mocné pero v soukolí, které se stará o to, aby se všechna ostatní kolečka točila, rozhodně nelze šmahem označit za špatný.

2 0
možnosti
JN

J97i61ř94í 10N25ě92m29e47c

17. 9. 2019 20:12

Hlavním požadavkem všech, kdo demonstrovali proti režimu v listopadu 1989, byly svobodné volby. Brzy se ale zjistilo, že část lidí nemá v úmyslu jejich výsledek respektovat. Plní každým rokem při nejrůznějších výročích veřejná prostranství, nadávají těm, kdo volby vyhráli, a dožadují se demokracie, jejíž princip nepochopili.

Zdroj: https://ponec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728128

To sedí na chvilkaře naprosto přesně.

10 6
možnosti
VZ

Vyjádřit protest vůči minimálně silně kontroverzní osobě na postu premiéra není nic proti demokracii. Koblihám stále nedochází jedna zásadní věc. Nevadí ANO jako vítěz voleb. Vítězství této strany drtivá většina lidí respektuje a nezpochybňuje. Problém je v tandemu premiér - prezident. Hodně často jsme pracovně v kontaktu s kolegy ze Slovenska a ti naprosto nechápou, že jak jsme si mohli tuhle osobu zvolit za premiéra.

5 2
možnosti
TK

Nepochybuji, že chvilková demokratická opozice má na 17. listopad nachystaného něco v rukávu. Vždyť taková výroční příležitost se bude opakovat až za 10 let. ;-) Tipuji to na nějaký vítr ze Slovenska, kde už vládne "elfka". :-P

A přestože to bude jasně účelově načasované, zase se budou snažit vysmívat Andrejkovu "Účelovka".

7 7
možnosti
ZD

To jste napsal hezky. Chvilková opozice. Má to několik rovin a ten výraz se povedl. Se zkušenostmi z různých předvolebních koalic a jejich jepičího života si kolikrát s úsměvem pomyslím, kolik hodin (minut) by trvala spolupráce neslučitelných stran demobloku po případném vítězství. Jako první by se hrdinové začali hádat, kdo má největší zásluhu a kdo má tím pádem právo postavit premiéra. Podle toho jak hystericky reagovali na ČP - podle toho by za pár hodin byly vykopány takové příkopy, přes které by se nedalo projít. A to by byl jen začátek. Konkrétně bych si přál sledovat politický střet pánů Fialy a Bartoše. Zatím spolu pokývávají hlavičkou, hodinu poté by - podle mne - nebylo lítějších nepřátel. A to vše za oslavného skandování davů z Letné.

0 0
možnosti
ZD

Máte pravdu. A ta zkouška demokracie se odehrává až nyní. Zatím jsem od tábora politiků nezaznamenal jediného "frajera". Všichni plivali na premiéra, že naříká. Teď naříkají všichni - ostatní.

5 5
možnosti
DR

A nejen politici jak vidím. Chudák tradiční mínusář pan Košťál. ;-DR^

1 3
možnosti

Jasné, stručné, výstižné. Karma.

4 5
možnosti
JS

J13o55s17e29f 95S98u37k

17. 9. 2019 12:56

vtipné je na tom to Babišovo "všeci kradnů.." Ne, pane Babiši, všichni nejsou zloději..

Ale podobně jako nám zůstává soudně potvrzený lhář v prezidentském úřadě, velmi pravděpodobně nám zůstane i soudně nepotvrzený zloděj ve svém premiérském křesle..A i když to asi nebude díky neskutečnému veletoči žalobců soudně potvrzeno, je to podobné, jako v té pohádce o přebohatém králi...Všichni to ví, vidí a mohou zvolat : "Král je nahý!"

15 9
možnosti
ZD

Už první věta je mylná. Ostatní přitroublé.

2 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS