Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě by zajímalo, jak asi rouška plná zplodin, virů a bakterií, které do ní zpětně vydechujeme a kterou naprostá větsina lidí nosí po kapsách nebo pohozenou nèkde v tašce, může někoho ochránit. 8-oTo je přece naprostý nesmysl. Pravý opak je totiž pravdou! Navíc dnes a denně vidím, v jakém stavu ji téměř všichni mají - ten pohled je více než odpudivý.

0 0
možnosti

J55a22n 17A72b93r25t

15. 9. 2020 12:02

Já osobně covid-19 nemám, tedy není potřeba abych nosil roušku. Nákazy se nebojím ani se jí nijak aktivně nehodlám bránit, tedy není důvod abych nosil roušku. Jsi v ohrožené skupině, máš obavu o svoje zdraví - nos roušku, jsi nemocný - nos roušku. Nedokáže stát včas odhalit a vytrasovat všechny i bezpříznakové nakažené - nemůže tuto odpovědnost svalovat nařízením na svoje obyvatele. Místo nesmyslných podpor všem nemakačenkům, příspěvků důchodcům raději tyto finance dát na posílení hygienické služby v ČR.

0 0
možnosti

P24a19v13e14l 54P51o82n20e67c

15. 9. 2020 14:41

> covid-19 nemám, tedy není potřeba abych nosil roušku

To je chybná úvaha, protože virus se šíří kapénkami ještě před prvními příznaky nemoci a roušky těchto lidí pak mají značný význam pro omezení komunitního šíření infekce.

0 0
možnosti
Foto

Opatření? U nás se např. zástěna z plexiskla, která dokonale chrání prodavačky, objevila poprvé v prodejně zeleniny. Jako poslední se objevila v lékárně, a zdaleka není tak dokonalá. Paradox?

0 0
možnosti

Domnívám se, že ti, co rozhodují o nošení roušek a dalších opatřeních, toho vědí o koronaviru daleko víc než já a proto jejich rozhodnutí a nařízení respektuji.

0 1
možnosti
Foto

Otázka je, zda ti, co o tom rozhodují, toho vědí o viru tolik, aby byli schopni rozhodnout správně. Zatím to tak nevypadá.

2 0
možnosti

Pokud musím s někým jednat na menší vzdálenost než dva metry čtvrt hodiny, je vhodné jednat v roušce. Roušku je vhodné mít, pokud sedíme vedle sebe déle než čtvrt hodiny! V kině, v divadle, na koncertě (vsedě!), v kostele, na úřadech, ve školách... Proč? Protože rouška snižuje dávku předaných virů, která rozhoduje o průběhu našeho onemocnění. Nechodit mezi zjevně nemocné lidi, zvýšit svoje hygienické návyky, užívat desinfekci rukou a více větrat společné místnosti. A především vzájemnou ohleduplnost! Pak přežijeme i koronavirus! :-)

5 0
možnosti
Foto

Jsme celoživotně obklopeni mikroby a řadou civilizačních chorob. V našem těle jsou až dva kilogramy mikrobů, prospěšných, ale i potenciálně patogenních, případně velmi rizikových. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala příroda imunitu. To, co naše imunita vyloučila, jako nezdravé, rouška zachytí a my to vdechujeme zpět. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, oslabená imunita nezabere. Světové zdravotnické organizace varují před využíváním roušek z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), protože u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů. Roušky mají zabránit průniku choroboplodných organismů zevnitř ven – jejich hlavním účelem je tedy ochránit okolí, nikoliv člověka, který je nosí.

3 4
možnosti

Bože, vy jste opravdu přírodní úkaz.

7 1
možnosti
Foto

Na jeden důvod jste zapomněl, pane Pavle. Na nepoměr mezi rouškou a skafandry zdravotníků. Vypadá to, že roušky nikoho nechrání.

3 3
možnosti

Jestli správně chápu vaše srovnání rousek a skafandru, tak je to demagogie, takže bod 1.

5 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik