Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, doporučuji nejprve pročíst knížku Davida Achesona

"1089 a další parádní čísla". Je v ní kapitola Jak chytře chybovat a také zmínka o Eulerově konstantě a o tom, jak se projevuje v přírodě. Ukázkově na ulitě šneka. Podle Vaší teorie by musel být šnekův domeček jako mrakodrap, ale on není, neb jeho růst je právě závislý na tom "e".

Přírodní děje se dají popsat diferenciální rovnicí (vyššího řádu). A vesměs fungují tak, že se vše ustálí na nějaké přijatelné hodnotě. Zkuste si spočítat odezvu nějakého systému (třeba kuličky na gumičce) na jednotkový skok či impuls. Budou kmity stále narůstat? Ne, uplatní se odpor prostředí a materiálu.

A to je věc, kterou neuvažujete.

2 0
možnosti
LV

Navíc v grafu fixlujete. Logistická funkce neroste do nekonečna, jen do určitého bodu roste parabolicky, ale v tom bodě se láme a limitně se blíží k hodnotě y = Lmax. Proto také graf derivace logistické funkce připomíná Gaussovu křivku - zpočátku roste, pak kulminuje a nakonec klesá.

Vážil jsem si Vaší práce, ale teď zjišťuji, že jste je další manipulátor s čísly...

Proč to děláte?

2 0
možnosti
PP

P63a43v21e96l 29P50o75n28e88c

7. 10. 2020 14:28

> Logistická funkce neroste do nekonečna

Je to tak, "logistická funkce" mám tvar písmene 'S' a její derivace má v tom grafu má červenou barvu. Zbytku komentáře nerozumím.

0 0
možnosti
Foto

Mátu jednu zásadní vadu. .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Já jsem se s tím setkal u syna našich známých. Protože má cukrovku šel na test a byl zjištěn covid, že je pozitivní. Byl 14 dní doma a žádné příznaky. Kvůli tomu byl doma celá rodina

0 0
možnosti
PP

P88a88v92e31l 49P57o12n74e35c

7. 10. 2020 14:32

> přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc

Z pohledu dalšího šíření nákazy je to však nepodstatné.

0 1
možnosti
ZH

Zajímavé, za sebe děkuji. R^

1 0
možnosti
Foto

Jestli jsem to pochopil, přírůstek se zastaví na 1,7 mil. obyvatel. Skutečný počet nemocných se odhaduje na desetinásobek zjištěných. Tj. 800.000. Při rychlosti 4000 denně, tj. 40.000 sutečně nakažených to je 900.000 : 40.000 = 22,5, to jest za necelý měsíc?

0 0
možnosti
Foto

To nic, podle minulého blogu už tu mělo být nakažených dvakrát tolik než všech obyvatel.

0 0
možnosti
DS

Já jsem do Rakouska jezdil a jezdím a žádný zásadní rozdíl mezi námi a Rakouskem jsem neviděl. Roušky se nosily v Horním Rakousku a to proto, že se objevila dvě ohniska. Ale i tam v (polo)veřejných prostorách jako třeba jachtkluby roušky všichni sundávali.

Možná jsou Rakušané víc promořeni. Ale spíš méně testují a jsou konzervativnější při hodnocení výsledků. Nebo do testů dávají víc peněz a tím umožňují automatické dvojnásobné testování, jak popisuje Roman Sobotka v diskusi na osel.cz https://www.osel.cz/11392-jak-to-je-s-falesnou-pozitivitou-testu-na-koronavirus-sars-cov-2.html#poradna_kotva .

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik