Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dedukce ministra zdravotnictví je vcelku pravdivá. Zvyšuje se počet lidí, kteří potřebují zvýšenou péči zejména v oblasti vlastních mozků. ;-) Počet psychiatrických klinik v ČR proto bude potřebné zvýšit nejméně o 300 procent.!!

1 0
možnosti
Foto

Pokus se svíčkou zkuste bez roušky. Nejprve mluvit normální hlasitostí ze vzdálenosti asi 1 m, a pak zazpívejte, opět normální hlasitostí. Zjistíte, že zákaz zpěvu bude mít nějaký markantní význam?

0 0
možnosti
Foto

J32o74s46e56f 93K30o21u85b16a

10. 10. 2020 11:35

mnohem větší nebezpečí pro celkové zdraví lidu představuje mediálně vytvořený obraz nemoci Covid. Nikdy v minulosti nebylo obyvatelstvo informováno o jedné konkrétní nemoci tak dlouho, tak detailně a všemi médii naráz. Veřejnost je následkem toho nebývalým způsobem vystrašena.

K roušce...co koncentrace CO2 mezi ústy a rouškou.. ta vám nic neříká?? Již po jedné minutě je 9000 PPM! V ovzduší je CO2 pouze 350 PPM.

4 0
možnosti
PP

P63a44v14e13l 27P18o87n58e78c

10. 10. 2020 15:25

Rouška je pouze menší zlo. Obrovská rizika plynoucí z šíření infekční nemoci jsem se snažil vysvětlit už v minulém blogu:

https://ponec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758550

0 1
možnosti
Foto

I31v61a73n 60V98e11s26e90l41ý

10. 10. 2020 10:34

Nevím, moc se ve společnosti nepohybuji, stále skoro stejně jako před koronavirem, ale to skutečně je tak vysoké procento lidí co roušky nenosí? Prymula tvrdil až 40%, je to skutečně tak? Roušky jsem kritizoval a kritizovat budu při nařízení jejich nošení pod širým nebem a nebo třeba jako na jaře ve vlastním autě když jedu sám nebo s lidmi z mé domácnosti (jak potvrzoval na jaře ministr Vojtěch). Mám ale výhodu že nemusím do práce a tak ten týdenní nákup a tento týden dvě návštěvy u lékaře (odběr a kontrola) jsem to musel vydržet.

Můj názor je, že "přepísknutá" jarní opatření lidi znechutila a to se teď vrací. Prostě na jaře bylo vyčerpáno vlastně maximum a výsledek se dostavil na pouhé cca dva měsíce. A teď už moc možností není a tak se vláda uchyluje k výhrůžkám a Babiš se staví do role rodiče či učitele ve škole všech občanů slovy když to nebudete dělat tak uvidíte co uděláme my.

4 0
možnosti
PP

P85a71v50e43l 24P32o94n38e75c

10. 10. 2020 15:16

"Zavřete školy" -- parazitolog Flegr

Myslím, že pan Flegr to trefil přesně. Mnozí studenti roušky bohužel nezvládají. Nosí je buď pod nosem, nebo si vezmou svačinu a vytvoří hloučky. Pokud děti příznaky nemají, roznáší infekci (bez jakékoli evidence) dál po rodinách. Samozřejmě takových lidí je v populaci více.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-koronavirus-tisice-nemoc-biolog-flegr.A200911_082921_domaci_vov

0 0
možnosti
PP

P59a52v92e69l 97P64o42n70e58c

10. 10. 2020 9:57

"Lidé odmítající nosit roušky mají sklony k sociopatismu" -- shodují se závěry studií z Brazílie a Polska

https://cnn.iprima.cz/lide-odmitajici-nosit-rousky-maji-sklony-k-sociopatismu-tvrdi-studie-brazilskych-vedcu-8594

1 2
možnosti
PC

Pane Ponec,

tak podobné, velmi nebezpečné (!)názory tu jsou už od nepaměti. Lidé, kteří vyjádřili jiný názor než ten jediný "spravný" (mám na mysli SLUŠNÉ a chytré lidi!), byli perzekvováni, ostrakizováni, zavíráni do blázinců, mučeni, vězněni, upalováni, zabíjeni.

A po nějakém čase se hodila zase jiná "pravda" - a tito byli (často teprve až dlouho po své smrti) vyzdvihováni do nebes a hledali se znovu noví nepřátelé a "sociopati". Kdopak tedy byli těmi sociopaty - ti, kteří si stáli za svým názorem, nebo ti, kteří je pronásledovali jak lítou zvěř?

Chcete uvést příklady, nebo jste schopen si je sám ze znalosti historie (i nedávné, a nejen té naší) dosadit?

0 0
možnosti
Foto

Coronavirus je shluk proteinů, jež v sobě udržuje vodu a proteiny. Pokud jej v teplém počasí vyplivnete, než dopadne na zem odpaří se uschne. Nemůžete covid získat vzduchem. Nemůžete covid získat dotykem. Naše pokožka je součástí imunitního systému Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí, aby se jeden nakazil, musela by být nakažená osoba blízko vás. Obecně je možno říci, že nebezpečné jsou situace , kdy se v uzavřeném prostoru shromáždí velké množství lidí. Někteří z těchto lidí mnohou být nakažení aniž o tom vědí a vylučují virus, který se v nevětraném prostředí koncertuje. Pokud množství vdechnutého viru překročí nějaký limit, tak se virus dostane do plic a vznikne závažná forma infekce. Tady mohou pomoc roušky, jinak ne.

2 6
možnosti
Foto

To si při své inteligenci myslíte, že jsem si to vymyslel ???? Dělá mně to dobře, že si to o mně myslíte, ale správně to říká a v mediích uvádí. Jinak Prof. Ing. Stanislav Kmoch, CSc. vedoucí laboratoře pro studium vzácných nemocí při první lékařské fakultě, prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. (přednosta Kliniky infekčních nemocí 3. LF v Nemocnici Na Bulovce No jo oni mají menší znalosti, než Jiří Procházka, Radek Polický , Marie Šípková , František Luft .;-D;-D;-D

0 2
možnosti
MK

To je demagogie.

Nenapadlo vás náhodou udělat druhý pokus, který by určil, kolik vydechnutého vzduchu i s bakteriemi a viry vdechujete zpátky do plic? A kdyby vás to napadlo a takový pokus byste učinil, uveřejnil byste ho? Uveřejnil byste jak si tímto počínáním lidé zhoršují imunitu, což se jim při pozdějším setkáním s virem vymstí?

Asi ne, protože se vám to ani trochu nehodí do krámu.

Lidi, nebojte se, nejhorší smrt je z vyděšení !!!

5 5
možnosti
FL

Vdechnete zlomek toho, co jste vydýchnul. Vydýchnul jste zlomeček toho co už je ve vás. Opětovné vdýchnutí onoho nepatrného množství už vás nijak neovlivní, pokud jste tedy mluvil o vlastních virech nositele roušky

4 2
možnosti
Foto

Jak byste vysvětlil, že např. v jedné rodině (tady) je jeden člen silně nakažen, a ostatní ne, i když v tom kapénkami a viry zamořeném prostředí jsou spolu s chorým?

Nedávno tu byl blog, kde autor na základě současných poznatků vyslovil názor, že šíření viru probíhá trochu jinak, než si na základě rozšířeného jednoduchého vysvětlení myslíme.

5 4
možnosti
HH

takže lékaři a sestry ty roušky nosí celé století zbytečně...zejména u operací...

2 4
možnosti
Foto

Já to beru tak, že se pohybuji neustále v prostředí covidem promořeném, takže se průběžně nízkými dávkami očkuju. Tělo si zvyklo.

4 1
možnosti
FL

Nejnovější kanadská studie ukázala, že rouška snižuje riziko přenosu o 25%-50%. Tady byl článek, dnes už je jen za předplatné

https://www.welt.de/wirtschaft/plus217310480/Corona-So-wirksam-ist-eine-Maskenpflicht-wirklich.html?fbclid=IwAR0ELWkLbmotjdgfqIFFCT9dBMmiz4Yph3RP7bSuDc1QlzlA6TqFeIUye-0

3 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik